
Un tort care nu are nevoie de nici o descriere si destul de pretentios la prepararea lui. Reteta originala este cu stratul de caramel ,pe care eu am preferat sa nu il pun. In locul lui am pus o glazura de ciocolata
Ingrediente:
Pentru 7+1 foi:
9 oua
225 g zahar
150 g faina
un praf de sare
vanilie
Preparare:
Ouale se separa, galbenusurile se bat cu zaharul pana se albest apoi se aduga vanilia.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in galbenusuri, la inceput cate o lingura, prin rasturnare.
La sfarsit se incoporeaza faina prin mai multe etape, prin rasturnare.
Din compozitia obtinuta coacem 8 foi.
Blaturile se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade cate 5-7 min sau pana se rumenesc usor.
Se pot coace in tava rotunda sau dreptunghiulara.
Pentru crema:
6 oua
275 g zahar
200 g ciocolata
300 g unt( cu 80 – 85% grasime)
Crema se prepara la bain-marie
Ouale se bat cu zaharul pana se albesc si se dubleaza volumul, apoi vasul se pune la bain-marie si se amesteca din cand in cand pana crema incepe sa se ingroasa putin.
Se adauga ciocolata taiata bucatii si se amesteca pana ce aceasta se topeste si e incorporata, cam 3-4 min.
Apoi vasul se ia de pe aburi si se lasa sa se raceasca.
Crema astfel obtinuta trebuie sa fie densa si lipicioasa.
Untul la temperatura camerei, se bate pana devine cremos, apoi se incorporeza treptat in crema rece de ciocolata.
Crema se acopera cu folie si se da un pic la rece.
Impartim crema in asa fel incat sa ne ajunga pentru cele 7 foi.
Cel mai frumos blat il tinem pentru glazura.
Glazura de ciocolata alba:
200 g ciocolata alba
Topim ciocolata pe bain-marie.
O lasam un pic sa se raceasca (nu mult doar pana se ingroasa putin ) apoi o intindem pe blat.
Tortul se taie cu un cutin incalzit.


What do you think?