
O combinatie delicioasa de arome este acest tort de ciocolata. Am folosit la crema stafide trase in ciocolata, in loc de cele simple. Daca se foloseste stafide fara ciocolata e de preferat sa fie puse in rom si lasate peste noapte sau cel putin cateva ore. Le scurgem bine de rom si apoi le folosim, iar romul ramas il folosim la insiropat blatul. La prepararea blatului recomand a se imparti in 3 partii si a se coace fiecare separat. Bineinteles cine prefera il poate pune tot aluatul in tava si dupa ce e copt taiat in 3 partii egale.
Am folosit visine congelate,dar se poate prepara si cu cirese. Lasam visinele la dezghetat le scurgem bine si apoi le folosim la crema. In crema se mai poate pune si bucatele de ciocolata. Tortul se poate decora cu o glazura de ciocolata. In acest caz la taierea tortului se incalzeste cutitul in apa fierbinte, il stergem si apoi taiem tortul.
Tava folosita la acest tort de ciocolata are 26 cm.
Ingrediente blat:
8 oua
6 linguri faina
8 linguri zahar
2 linguri cacao
Ingrediente crema:
6 oua
18 linguri zahar
300 g unt
200 g stafide
100 g ciocolata
200 g visine
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam galbenusurile si mai mixam putin atat cat sa obtinem o compozitie omogena.
Separat amestecam faina impreuna cu cacaua si o adaugam treptat in spuma de oua,amestecand usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta o impartim in 3 partii si coacem fiecare blat 30 – 35 minute.
Mod de preparare crema:
Ouale se bat cu zaharul intr-un castron pe baie de aburi pana se ingroasa.
Luam de pe baia de aburi si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana la omogenizare apoi o lasam sa se raceasca.
Separat mixam putin untul.
Apoi crema de oua rece o adaugam treptat in unt si amestecam usor pana la omogenizare.
La final adaugam visinile si stafidele.
Insiropam fiecare blatul cu un sirop de zahar amestecat cu rom si punem crema pe fiecare blat
Punem tortul la frigider 2 ore sau mai mult

What do you think?