
Tort cu visine este combinatia perfecta dintre blat de pandispan, bezea de zahar ars si crema cu visine. Este un pic de lucru la prepararea tortului dar se merita. La prepararea bezelei am pus 2 linguri de zahar ars, se poate pune maxim 5 linguri de zahar ars. Am folosit visine congelate dar se poate folosi si visine din compot, fara samburi bineinteles, scurse bine. Bezeaua din tort cu visine la fel ca si crema se prepara pe baie de aburi. Recomand sa nu fie cuptorul incalzit inainte sa coacem bezeaua.Cana folosita are 250 ml, am facut tortul intr-o tava dreptunchiulara de 24×38 cm.
ingrediente crema:
9 galbenusuri
2 linguri lapte
250 g zahar
un pachet unt
o cana visine
200 g ciocolata pentru glazura
mod de preparare blat:
- Se separa oule, se bat albusurile spuma cu zaharul.
- Adaugam galbenusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn pana la incorporare.
- Turnam in ploiaie faina cernuta si praful de copt, amestecam usor de jos in sus pana o incorporam pe toata.
- Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 30 -35 min sau facem testul cu scobitoarea.
mod de preparare bezea:
- Punem 2 linguri de zahar (sau 5 linguri ) intr-o cratita pe foc mic.
- Il topim pana capata o culoare aurie, amestecam din cand in cand in zahar, astfel incat sa nu se arda.
- Albusurile le batem spuma pe baie de aburi pana se topeste zaharul.
- Cand s-a topit zaharul se agauga 2 – 5 linguri de zahar topit si se bate in continuare pana la incorporare.
- Luam bezeaua de pe foc si o punem in tava tapetata cu hartie de copt.
- Coacem bezeaua la foc mic timp de o ora si jumatate.
Mod de preparare crema:
- Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si cu laptele pana isi tripleaza volumul.
- Punem crema pe baie de aburi si o lasam pana se ingroasa ca o smantana mai lichida putin,amestecand continu.
- Cand e gata luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
- Mixam untul spuma si adaugam treptat in crema de galbenusuri,amestecam usor pana la omogenizare.
- La final adaugam visinile si amestecam incet de jos in sus.
- Topim ciocolata pe baie de aburi.
asamblare:
- Punem peste blatul de pandispan jumatate din crema.
- Peste crema punem bezeaua si peste crema ramasa.
- Turnam glazura peste crema si punem prajitura la rece.


What do you think?