
Tort cu mac este un tort delicios, fin, si aromat. Este facut din blat fin si pufos cu mac, cu foarte putina faina si o crema delicioasa de vanilie. Recomand a se imparti aluatul de blat in doua parti si a se coace fiecare separat. Untul si crema de oua trebuie sa aibe aceeasi temperatura inainte de a se amesteca. In caz ca se taie crema, atunci cand adaugam untul, se pune treptat in ea praf de budinca de vanilie, si se mixeaza. La prepararea acestui tort cu mac am folosit o tava rotunda de 28 cm. Se poate face tortul si intr-o tava mai mica, dupa preferinte.
Ingrediente blat:
8 oua
250 g zahar
un varf cutit de amoniac
250 g mac macinat
o lingura faina sau amidon
Ingrediente crema:
8 oua
200 g zahar
esenta de vanilie
un pachet unt
Mod de preparare:
Albusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul. Separat mixam galbenusurile si apoi le adaugam in spuma de bezea, amestecand usor de jos in sus. Adaugam apoi amoniacul, lingura de faina sau amidon, impreuna cu macul treptat, la fel amestecam de jos in sus. Compozitia obtinuta o impartim in doua partii si coacem fiecare separat 20 – 30 de min, sau pana prinde usor culoare deasupra. Blatul se poate coace si tot o data, apoi rece se taie in doua parti.
Pentru crema: batem ouale impreuna cu zaharul si vanilia pe baie de aburi, pana isi dubleaza volumul. Lasam apoi crema sa se raceasca. Rece o amestecam cu untul. Crema se imparte in doua si se umplu foile. Se da la rece 3 – 4 ore.




What do you think?