
Tortul cu ananas este ideal pentru iubitori de fructe exotice. Este un tort pe baza de budinca si crema de oua, bezea coapta pe foaie de napolitana si ananas din compot. Este demential de bun,perfect pentru orice ocazie. In budinca de vanilie se adauga frisca,eu am preferat sa nu folosesc frisca. In loc de frisca am pus un pachet de unt. Tortul se poate imbraca in frisca. Tava folosita are 26 cm dar se poate folosi si una un pic mai mare de 26.
ingrediente crema de oua:
7 galbenuse
200 g zahar
300 g biscuiti macinati
10 linguri compot de ananas
ingrediente budinca:
2 plicuri de budinca de vanilie
un pachet unt sau 200 ml frisca lichida
1 l lapte
ananas
frisca pentru decorare
mod de preparare bezea:
- Batem albusurile bine cu zaharul pana obtinem o spuma tare.
- Impartim compozitia in doua partii egale.
- Intindem pe o foaia de napolitana o parte din bezea, si o punem in tava tapetata cu hartie de copt.
- Coacem bezeaua timp de o ora la foc incet.
- La fel procedam si cu cealalta bezea.
Mod de preparare crema de oua:
- Punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o cratita pe baie de aburi.
- Mixam galbenusurile pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.
- Adaugam apoi zeama de compot si biscuiti si amestecam bine pana la omogenizare.
- Mai lasam putin pe baie de aburi pana se ingroasa si apoi o lasam sa se raceasca.
Mod de preparare crema de budinca:
- Preparam budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca.
- Rece o amestecam cu un pachet de unt sau cu frisca batuta.
- Crema o impartim in 2 partii.
asamblare:
- Punem pe prima bezea crema de oua.
- Adaugam o parte din budinca.
- Peste punem ananasul scurs bine de zeama.
- Apoi punem cealalta bezea.
- La final punem cealalta parte de budinca si bucatele de ananas.
- Tortul se poate imbraca in frisca sau se lasa asa.
- Se da la rece peste noapte.

What do you think?