
Prima data cand am facut aceasta prajitura a fost varianta la plic din comert dar acuma am improvizat fara plicul cu prafuri si a iesit o prajitura dementiala de bun. Desi sunt o multime de variante pe internet am ales una putin diferita, mai exact am ales sa pun si dulceata. In loc de crema am ales sa pun doar frisca cu bucatele de ciocolata . Se poate inlocui dulceata cu compot de fructe. Se prepara destul de usor si cu putine ingrediente. Tava folosita de mine este una rotunda de 26 cm.
Ingrediente blat:
100 g unt
125 g piure de banane
1 lingurita praf de copt
240 g faina
10 g praf budinca de vanilie
30 g cacao
150 ml lapte
Ingrediente crema:
500 ml frisca
dulceata de visine
2 -3 banane
bucatele de ciocolata
Mod de preparare:
Mixam untul impreuna cu zaharul si piureul de banane pana la omogenizare.
Intr-un bol amestecam faina,praful de copt si praful de budinca.
Peste punem compozitia cu untul si laptele apoi mixam pana se omogenizeaza.
Tapetam tava cu hartie de copt apoi punem compozitia de blat si coacem 35 min sau facem testul cu scobitoarea.
Se bate spuma frisca apoi adaugam bucatele de ciocolata.
Cu o lingura scoatem miezul usor lasand o margine de cca 2 cm.
Blatul indepartat se faramiteaza.
Decojim bananele si le taiem in doua pe lungime.
Punem bananele la baza blatului (se taie bananele daca este nevoie astfel incat sa acopere tot blatul)
Peste banane punem dulceata apoi frisca si ii dam o forma care sa semene pe cat posibil cu un musuroi.
Apoi peste frisca se presara firimituri din blatul scobit si apasam usor ca sa se prinda de frisca.




What do you think?