
Tava folosita la prajitura cu nuca are dimensiunea 24 x 37.
Ingrediente blat:
10 oua
2 linguri faina
10 linguri zahar
1 lingura cacao
10 linguri nuca macinata
un pliculet praf de copt
zeama de la o lamaie
Ingrediente bezea:
6 albusuri
200 g zahar
150 g nuca taiata
50 g stafide
4 linguri faina
2 linguri ulei
un pliculet praf de copt
Ingrediente crema:
6 galbenusuri
2 oua intregi
200 g zahar
1 lingura cacao
250 g unt
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul.
Galbenusurile le amestecam cu zeama de lamaie si cacaua.
Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor de jos in sus.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Apoi o adaugam in compozitia de oua si amestecam usor de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 35 – 40 minute.
Cand e rece taiem blatul in 2 partii.
Bezeaua:
Batem albusurile bine impreuna cu zaharul.
Apoi adaugam nuca taiata si stafidele amestecand usor.
La fel procedam si cu faina, uleiul si praful de copt.
Turnam compozitia in tava si coacem pana se rumeneste usor.
Crema:
Amestecam toate ingredientele cu exceptia untului.
Punem pe baie de aburi si amestecam continu pana la ingrosare.
Lasam la racit si cand e rece o amestecam cu untul.
Impartim crema in 3 partii.
Asamblare:
Punem peste un blat o parte din crema.
Peste crema urmeaza bezeaua.
Apoi cealata parte de crema.
Peste punem blatul ramas si restul de crema.

What do you think?