
Reteta am gasit-o pe blog-ul Bucataria Ramonei . Este o prajitura care se prepara usor si destul de repede si foarte gustoasa. Am ales sa prepar prajitura intr-o tava patrata si am dublat cantitatile. Daca faceti prajitura intr-o tava mai mica pur si simplu injumatatiti cantitatile. Se recomanda a se folosi ulei de floarea soarelui si nu ulei de masline asa cum scrie si pe blog-ul de unde este reteta. In loc de Nutella se poate folosi alt tip de ciocolata tartinabila. Tava pe care am folosit-o are dimensiunile de 22×35 cm.
Ingrediente:
6 oua
zahar 300 g
nuca de cocos 300 g
300 ml lapte
faina 300 g
150 ml ulei
1 pliculet praf de copt
cateva linguri de Nutella
Mod de preparare:
Se mixeaza zaharul cu ouale pana cand compozitia si-a dublat volumul si are o culoare galben deschisa.
Se adauga uleiul si se amesteca pana se incorporeaza in compozitie.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie amestecand pana este omogena compozitia.
La fel procedam si cu nuca de cocos.
Apoi adaugam laptele si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, apoi punem cat de cat uniform cateva linguri de Nutella la suprafata prajituri.
Se coace 40 minute.

What do you think?