
Ador cafeaua si mai ales prajiturile cu cafea iar aceasta prajitura cu ness este preferata mea. Este o prajitura foarte fina, facuta din foi de bezea cu nuca si o crema foarte gustoasa, cu un gust intens de ness. Am preferat sa fac prajitura intr-o tava mai mare si am facut doar doua foi de bezea in loc de trei asa cum este reteta. Tava folosita la prajitura cu ness are dimensiunile de 24×37. Pentru a iesi trei foi recomand a se folosi o tava cu dimensiunile un pic mai mici.
Ingrediente pentru foi:
10 albusuri
300 g zahar pudra
2 linguri de faina
300 g nuca macinata
Ingrediente crema:
10 galbenusuri
300 g zahar pudra
un pachet unt
2 – 3 linguri ness
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, adaugam nuca treptat amestecand usor de jos in sus. Dupa ce am amestecat bine adaugam cele doua linguri de faina si amestecam la fel de jos in sus. Din compozitita obtinuta coacem trei foi, se coc pe rand aproximativ 10 – 15 minute.
Crema: galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul si cu cele 2 – 3 linguri de ness, dizolvat intr-o lingura de apa. Punem crema obtinuta pe bain-marie si amestecam mereu pana aceasta capata consistenta unei smantani mai groase. Lasam crema obtinuta sa se raceasca.
Separat mixam untul la temperatura camerei, apoi se incorporeaza in crema rece, treptat, lingura cu lingura. Se umple foile si se da prajitura la rece.




What do you think?