
Este o prajitura foarte buna care se prepara repede si usor. Chiar si un incepator se descurca, folosind un mixer si razatoarea. Reteta am descoperit-o intr-o revista. Se poate prepara si cu alte fructe. Am preparat prajitura cu dulceata de mere si nu am mai insiropat-o. Se poate decora cu ciocolata, frisca sau oricare alta crema va place. Pentru a fi siguri ca este gata ,se verifica prajitura cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese curata, prajitura cu mere este gata. Tava folosita de mine are dimensiunile de 22×35 cm. Cana cu care am masurat ingredientele are 250 ml.
Ingrediente:
4 oua
o cana zahar
o ceasca ulei
1 lingurita bicarbonat
1 1/2 cana faina
2 cani mere rase sau 800 g dulceata de mere
scortisoara, vanilie, rom
Mod de preparare:
Se bate bine ouale cu zaharul pana se topeste.
Adaugam apoi bicarbonatul si uleiul si mixam bine pana la omogenizare.
Dupa care adaugam faina treptat si mixam.
Apoi punem dulceata de mere sau merele rase amestecate cu putina scortisoara si scurse de zeama si mixam.
Compozitia o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor 35-40 minute.
Dupa ce s-a copt o insiropam cu zeama de la mere rase amestecata cu rom,vanilie .
O lasam sa se raceasca apoi se poate orna dupa gust.

What do you think?