
Daca va place aroma de lamaie, sigur veti aprecia aceasta prajitura cu lamaie. Prajitura este facuta dint-un blat pufos de cacaua, doua foi subtiri de pandispan si o crema fina de lamaie. Blatul de cacaua se poate insiropa, sau lasat asa, dupa preferintele fiecaruia. Prajitura se orneaza cu o glazura de ciocolata alba. Tava folosita la prajitura cu lamaie are 23×33 cm.
Ingrediente blat cu cacao:
6 oua
4 linguri de faina
6 linguri de zahar
2 linguri cacao
o lingura de ulei
Ingrediente foi de pandispan:
4 oua
zahar 4 linguri
4 linguri faina
Ingrediente crema:
o cana zahar
400 ml lapte
4 linguri faina
un pachet margarina
o lamaie
200 g ciocolata alba pentru glazura
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Separat frecam galbenusurile impreuna cu uleiul pana la omogenizare. Adaugam usor galbenusurile in bezea, amestecand de jos in sus. Urmeaza sa adaugam faina, la fel amestecam de jos in sus. Compozitia obtinuta o punem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem aproximativ 20 – 30 min.
Mod de preparare foi:
Batem cele 4 albuse impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea. Mixam galbenusurile putin apoi le adaugam in bezea amestecand de jos in sus. La final adaugam treptat faina amestecand de jos in sus. Compozitia obtinuta o impartim in doau parti egale, si coacem fiecare separat pana prinde usor culoare deasupra.
Preparare crema: punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si faina, pana se face o ciulama, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Lasam sa se raceasca crema. Mixam untul apoi il adaugam treptat in crema rece. Urmeaza apoi sa aduagam in crema zeama de la lamaie si coaja rasa. Crema obtinuta o impartim in doua parti egale.
Punem pe blatul de cacaua jumate din crema, peste punem o foaie de pandispan. Punem crema si peste punem cealalta foaie.
Deasupra punem ciocolata alba topita pe baie de aburi.




What do you think?