
Tava folosita la prajitura cu crema de vanilie si mascarpone are dimensiunea 23 x 33 cm.
Ingrediente foi:
10 albusuri
300 g zahar pudra
nuca macinata 300 g
Crema:
300 ml lapte
10 galbenusuri
300 g zahar
1 plic budinca de vanilie
2 pachete unt
1 esenta de vanilie
250 g mascarpone
2 – 3 linguri crema de ciocolata
400 g crema de ciocolata ( nutella, finetti)
Mod de preparare:
Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare.
Adaugam apoi nuca macinata amestecand usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta o impartim in 3 partii egale.
Foile se coc pe rand aproximativ 10 – 15 minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Intindem crema de ciocolata pe fiecare foaie cat inca sunt calde.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul, lapatele si praful de budinca pana isi dubleaza volumul.
Le fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa, amestecand din cand in cand, apoi lasam la racit.
Crema rece o amestecam cu untul si esenta de vanilie.
Separat mixam mascarpone cu cele 2 – 3 linguri de crema de ciocolata.
Asamblare:
Punem pe o foaie jumatate din crema de vanilie.
Apoi punem cealata foaie peste care punem crema de mascarpone.
Peste punem ultima foaie si cealalta jumatate de crema.
Dam prajitura la rece si o lasam peste noapte sau cel putin 3 ore.

What do you think?