
Este una din retetele clasice,foarte vechi. Nu as sti sa spun exact de unde am reteta. Una din prajituri care cel putin la mine in familie se prepara destul de des. Este o prajitura care se prepara destul de usor este aromată si foarte buna in special pentru iubitori de cola. Putem înlocui faina din crema cu amidon sau cu budinca de vanilie. Am făcut prajitura intr-o tava de dimensiunea 23×33 cm. Glazura se face cu budinca si cola dar se poate inlocui cu o glazura de ciocolata. Indiferent de glazura care se prepara se intinde calda peste crema. In momentul in care ne apucam sa facem glazura e de preferat ca deja crema sa fie intinsa pe blat. Pentru ca o data ce se raceste glazura nu mai poate fi intinsa.
ingrediente blat:
4 oua
300 g zahar
12 linguri de coca cola
200 g faina
1 lingura cacao
un praf de copt
zeama de lamaie
ingrediente crema:
300 ml lapte
4 linguri faina
200 g zahar
250 g unt
80 – 100 g nuca de cocos
zahar vanilat
mod de preparare blat:
- 4 galbenuşe se mixeaza bine cu 300 g zahar apoi adaugam treptat 12 linguri de coca cola
- Adaugam praful de copt stins cu zeama de lamâie în compoziţia de mai sus
- Amestecam cacaua cu faină şi o adaugam treptat în crema
- Se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia
- Se bat albusurile spuma tare şi adaugam treptat în compozitia de gălbenusuri
- Tapetam tava cu hârtie de copt şi punem compozitia obtinută apoi dam la copt 30 min (facem testul cu scobitoarea)
mod de preparare crema:
- Amestecam faina cu zaharul si cu laptele
- Punem pe foc pana ce se ingroasa ca o crema, amestecand continuu
- Cand s-a ingrosat luam de pe foc si adaugam untul
- Lasam sa se raceasca
- Cand crema s-a racit adaugam nuca de cocos si zaharul vanilat
mod de preparare glazura:
- Amestecam budinca de ciocolata cu coca cola
- Punem pe foc amestecând conţinuu pâna se îngroasa
- Lasam la racit dar nu complet
asamblare:
- Peste blatul racit punem crema apoi turnam glazura cat inca este calda
- Se lasa peste noapte la frigider sau cel putin 2-3 ore apoi taiem prajitura.

What do you think?