
Este o reţetă de prăjitură foarte veche şi foarte gustoasă. Crema se poate înlocui cu o budincă de vanilie rece amestecată cu un pachet de unt. Pentru cine nu are răbdare să prepară crema pe bain-marie (baie de aburi). Tava folosită de mine are dimensiunile 23×33 cm. Pentru a tăia mai uşor prăjitura încălzim apă într-un ibric şi punem un cuţit să îl încălzim. Stergem cuţitul cu un şerveţel de hârtie şi tăiem prăjitura, repetăm procedura de fiecare dată când se răceşte cuţitul.
- INGREDIENTE BLAT
4 ouă
8 linguri zahăr pudră
4 linguri apă
6 linguri faină
2 linguriţe de bicarbonat
2 linguri cacao
1 pachet 150g biscuiţi
200 ml cafea pentru însiropat
- INGREDIENTE CREMA
4 ouă
150g zahăr
250g unt
200g ciocolată
preparere blat
- Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul pudră.
- Se adaugă pe rând 4 linguri apă, gălbenuşurile, făina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie şi cele 2 linguri de cacao.
- Se pune în tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor.
preparare crema
- Mixăm ouăle împreună cu zahărul pe bain-marie timp de 20 minute apoi lăsăm la răcit.
- Când s-a răcit amestecăm cu untul.
asamblare
- Peste blat punem jumate din cremă, peste cremă punem biscuit însiropaţi cu cafea, apoi punem restul de cremă.
- Topim ciocolata pe bain-marie, o lăsăm puţin la răcit apoi punem peste cremă şi punem prăjitura la rece.

What do you think?