
Este o placinta usor de preparat foarte buna la gust datorita fructelor din compozitie. Putem folosi la prepararea placintei orice fructe de sezon proaspete sau congelate. În loc de amidon am preferat sa folosesc budinca de vanilie. Este o placinta preferata de nemti având un gust dulce acrisor. Am preparat placinta intr-o tava rotunda de dimensiunea de 26 cm. De asemenea se poate folosi o tava rotunda de 28 cm dar nu mai mica. Mai intai preparam sosul din placinta care trebuie lăsat sa se raceasca complet iar între timp preparam blatul.
Ingrediente aluat:
300 g faina
1 lingura praf de copt
1 lingurita bicarbonat
120 g zahar
Esenta vanilie
120 g unt
2 oua
Un praf de sare
Ingrediente umplutura:
200 g smântâna
150 g iaurt
70 g zahar
1 plic zahar vanilat
40 g amidon
2 oua
2 linguri zeama de lamâie
Fructe 600 g cirese sau visine
250 ml apa
40 g amidon
Scortisoara
Mod de preparare:
- Mai întâi preparam sosul:
Amestecam fructele cu apa şi puţina scortisoara apoi punem cratita la foc mediu. - Când compozitia se încalzeste luam 2 -3 linguri de zeama si amestecam cu amidonul (sau budinca) care se pune peste fructe si se amesteca pâna se obtine un sos îngrosat.
- In timp ce sosul se raceste se prepara blatul:
Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, sarea si bicarbonatul. - Adaugam untul cât mai rece, cele 2 oua si esenta de vanilie si framantam pâna obtinem un aluat omogen.
Crema:
- Amestecam iaurtul cu smântâna, zeama de lamâie, esenta de vanilie, amidonul, ouale si zaharul pâna obtinem o compozitie omogena.
- Punem jumate din compozitia de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, peste punem sosul de cirese (sau alte fructe) racit, deasupra punem crema şi peste crema punem faramituri din aluatul ramas.
- Coacem 45-50 min la 180 grade.

What do you think?