
Cununite cu nuca sunt foarte potrivite pentru perioada Craciunului, arata bine si sunt foarte gustoase, fragede si aromate. Cununite cu nuca pot fi umplute cu orice fel de gem, in functie de preferintele fiecaruia. Le mai puteti umple si cu fineti sau orice alta crema tartinabila.
Ingrediente:
250 g faina
150 g unt sau untura de porc
75 g zahar pudra
2 galbenusuri
un varf cutit de sare
coaja rasa de lamaie
marmelada
2 albusuri
100 g nuci taiate marunt
Mod de preparare:
Untul se freaca cu zaharul un minut apoi adaugam galbenusurile, un varf cutit de sare si coaja rasa de lamaie, amestecam bine. Adaugam faina si amestecam bine cu mana, pana se incorporeaza, fara sa se framante.
Punem aluatul la rece cel putin 30 de minute. Dupa trecerea timpului se ia, apoi, cate o bucata din aluat, si pe masa, sau pe o foaie de nailon, presarata cu putina faina. Apoi se intinde o foaie de circa 3 – 4 mm grosime, care se taie in rondele cu un pahar cu marginea subtire, trecut mereu prin faina. Se poate folosi orice forma pentru biscuiti.
Dupa ce s-a taiat foaia in intregime, aluatul ramas intre figuri se va ridica usor cu varful cutitului.
Aluatul scos dintre rondele se intinde din nou si se repeta operatiunea, pana cand se termina aluatul.
Jumatate din numarul figurilor (rondele, stele) se gauresc la mijloc cu un degetar, trecut prin faina, apoi se ung, cu pensula, cu albusul batut spuma cu furculita. Peste albus se presara nucile tocate.
Fursecurile se ridica cu varful unui cutit, trecut mereu prin faina, avand grija sa nu se deformeze si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta de 1 cm intre ele.
Se coc circa 15 minute, la foc mijlociu.
Dupa ce s-au racit rondelele sau stelele, jumatate din ele se ung cu marmelada si se acopera cu celelalte rondele sau stele care au fost gaurite.




What do you think?