
Ciocolata de casa este un desert care se prepara usor si repede. Reteta am gasit-o pe internet nu mai stiu exact de unde, o am de mult si mi-a iesit întotdeauna. Totul depinde de consistenta siropului. Daca siropul este mai subtire atunci ciocolata de casa va fi mai moale. Daca siropul va fi mai scazut mai mult atunci batonul va fi mai uscat,sfaramicios. Recomand a nu se folosi laptele praf pentru bebelusi ci doar lapte praf alimentar. Tava în care am pus ciocolata are dimensiunea 23×33 cm si am făcut cantitate dubla iar pe jumate din ciocolata am pus migdale tocate iar daca preferati sa puneti în ciocolata nuci, alune nesarate ele se adauga în compozitie după ce am adaugat laptele praf şi amestecat bine.
Ingrediente:
250g lapte praf,
300g zahar,
100 ml apa,
50g cacao,
100g unt.
Mod de preparare:
-Punem apa împreuna cu zaharul într-o craticioara la fiert, amestecam pâna la topirea complete a zaharului si lasam sa clocotească aproximativ 2 minute,
-Adaugam untul şi amestecam pâna când se topeste apoi luam de pe foc si adaugam cacaua,
-În siropul obtinut adaugam laptele praf treptat amestecând continuu pâna la omogenizare,
-Punem ciocolata într-o tava acoperită cu folie alimentara si lasam să se raceasca complet (nu la frigider) pentru câteva ore sau peste noapte.

What do you think?