
Reteta de chec o am de cativa ani si am descoperit-o intr-o revista. Este un chec foarte bun,pufos si foarte aromat.
Se foloseste la reteta atat banane facute piure cat si rondele. Bananele rondele le dam prin faina pentru a nu se innegri. Se poate face in orice tava de chec. Checul se taie numai in momentul in care s-a racit complet. Se pune glazura de ciocolata deasupra dar se poate lasa si fara.
Paharul pe care l-am folosit are 250 ml.
Ingrediente:
1 ½ banana piure,
½ banana feliata,
3 linguri lapte,
2 pahare cu faina,
2 oua,
1 pahar cu zahar,
125 g margarina,
½ praf de copt,
1 lingurita bicarbonat,
O lingura cacao,
100 g ciocolata pt. glazura (optional)
Mod de preparare:
-Punem intr-un castron ouale cu zaharul si le mixam bine pâna ce zaharul se topeste.
-Adaugi margarina, faina, laptele, praful de copt, bicarbonatul şi piureul de banane amestecând bine,
-Din compozitia obtinuta pui ¾ într-o forma de chec tapetata cu hartie de copt şi peste pui feliile de banana date prin faina,
-Compozitia care ti-a ramas o amesteci cu cacao şi o torni peste banane,
-Se coace timp de 35-40 minute,
-Punem peste checul fierbinte ciocolata rupta bucatele şi o întindem uniform.


What do you think?