
Cappuccino este o bautura pe baza de cafea espresso si spuma cremoasa de lapte. Pentru a prepara cappuccino avem nevoie de cateva ustensile. In primul rand pentru formarea spumei avem nevoie de presa franceza numita si cafetiera. In lipsa acesteia putem folosi un mixer. Avem nevoie de un espressor pentru prepararea cafelei . In cazul in care nu avem espresor se poate folosi si o cafea mai tare facuta la filtru sau la ibric. Daca preparam spuma de lapte cu mixerul folosim laptele fierbinte nu il lasam sa se raceasca. De obicei cappuccino se serveste in cesti medi (de preferat de portelan) cum sunt cele de ceai. Pentru cei care beau cafeaua indulcita zaharul se poate pune si in lapte cand il punem la fiert. Putem inlocui laptele cu unul vegetal cum ar fi lapte de cocos sau de migdale, dupa preferinte.
Cantitatile sunt optionale, depinde de cate cesti de cappuccino vom face. La prepararea spumei am folosim cam 200 ml lapte pentru 2 cesti.
Pentru a prepara cappuccino avem nevoie de:
Cafea proaspata fierbinte
Lapte
Zahar (optional)
Ciocolata rasa, cacao, scortisoara sau sirop (dupa preferinte)
Mod de preparare:
Preparam cafeaua la espresor sau facem o cafea mai tare la filtru sau la ibric.
Punem in cesti zaharul (optional) se poate aduaga si un pic de sirop pentru aroma sau zahar vanilat. Punem peste cafeaua dar nu le umplem punem doar jumate de ceasca si amestecam bine apoi urmeaza sa preparam spuma de lapte.
Incalzim laptele pana cand ajunge aproape de punctul de fierbere. Il punem in presa franceza,ne folosim de pistonul french pressul sa aerezi laptele pana isi dubleaza volumul. Daca folosim mixerul punem laptele fierbinte intr-un castron si il mixam pana obtinem o spuma ferma.
Punem peste cafea spuma obtinuta. Deasupra putem pudra cu cacaua, ciocolata rasa, scortisoara sau sirop.

What do you think?